Chokladkakor
Det här receptet tog jag fram när som ett alternativ till de ljusa Alfajoreskakorna jag brukar göra. Då jag skulle baka Alfajores att ge bort i present, så ville jag göra dem i olika smaker. Min pappa som skulle få kakorna älskar dessa kakor samt även Sachertårta, så jag valde att göra en del av kakorna med chokladkakor som sedan fylldes med dulce de leche samt en fyllning av gelékräm gjord av Aprikosmarmelad, Haribos persikogodisar samt ett par Marshmallows för att få stada i fyllningen.Jag gjorde även några med dulce de leche smaksatt med kaffe och så penslade jag kakorna med lite Strohrom.
Här är receptet på chokladkakorna som jag tror skulle passa bra att använda som Sandwichglasskex också. Eventuellt kanske man kan öka sockermängden en aning, då kakan blev ganska mör. Smaken på kakorna blev perfekt chokladig. De här kakorna skulle säkert passa utmärkt för att göra en Torta Chocolina/Chocotorta, där man ska använda sig av Chokladkex som inte finns att få tag på här i Sverige.
Här är receptet på chokladkakorna som jag tror skulle passa bra att använda som Sandwichglasskex också. Eventuellt kanske man kan öka sockermängden en aning, då kakan blev ganska mör. Smaken på kakorna blev perfekt chokladig. De här kakorna skulle säkert passa utmärkt för att göra en Torta Chocolina/Chocotorta, där man ska använda sig av Chokladkex som inte finns att få tag på här i Sverige.
100 gram smör
1 dl finkornigt socker
30 ml vatten
½ ägg
2 tsk Pancakesirap
2 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
1,3 dl kakao
1 liten nypa salt
- Vispa smör och socker till en smidig smet.
- Tillsätt sirap, ägget och vattnet.
- Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop med smör och sockerröran. Låt vila ca 10 min i kylen.
- Kavla ut degen ca 3-4 mm tjock. Ta ut cirklar på 5 -5½ cm med ett glas eller liknande. Lägg rundlarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna med en gaffel.
- Grädda i 190 grader i ca 7 min.