Min första riktiga Tiramisu

 
Konstigt nog har jag aldrig gjort en riktig Tiramisu om inte denna räknas =),  så igår när jag hittade billig Mascarpone blev jag ju tvungen att slänga ihop en på test. Idag har jag testat Tiramisun, tyvärr tog jag i lite mycket med Marsalan i Mascarponekrämen då jag var orolig att Mascarponen skulle smaka för mycket samt att jag gillar Marsalasmaken. Detta plus en extra äggula som jag tillsatte på slutet gjorde att krämen blev för lös och idag hade krämen såsat till sig så det blev mer en Tiramisusopppa med kräm på toppen, haha! Men djädrans vad god den blev! Helt galet god, precis lagom söt och stark och perfekt med det koffeinfria kaffet så jag kunde njuta av en bit (nej det blev faktiskt 2) på kvällen. 

Gillar man inte alkohol kan man skippa Cognacen, men rekommenderar verkligen att använda Marsala då det ger desserten den speciella smaken. Marsalan kan blandas med kaffet då. 
Nästa gång minskar jag på Marsalavinet i krämen så att krämen blir fastare. 

1 pkt Savoiardikex (24 st)
500 g Mascarpone
5 äggulor (nästa gång tar jag 4)
7 msk Marsala (nästa gång tar jag mindre, )
4 äggvitor
en knivsudd vaniljsocker
 
1½ msk socker
3 dl koffeinfritt eller vanligt bryggkaffe, svalt
3/4 msk kakao
1/2 dl Cognac

Förbered en lagom stor form. 
Vispa äggvitorna till hårt skum. 
Vispa äggulorna med Marsala och socker, tillsätt Mascarponen och lite vanilj och vispa till en jämn smet. Tillsätt äggvitorna och vispa tills äggvitan är jämnt fördelad. 
Blanda avsvalnat kaffe, cognac, socker och kakao i en stor skål. Doppa kakorna i ca 2 sekunder och lägg sedan ner i formen. Häll på hälften av krämen och lägg på ett nytt lager doppade kakor och toppa med sista krämen. Ställ kallt 24 timmar. Pudra på kakaon innan servering.