0 Läs mer >>
 
Det luktar grekisk kolgrill när man grillar dessa spett. Mums! 
 
ca 800 g kyckling till 4 personer (skurna i 3x3 cm:s bitar)
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
ca 2 msk solrosolja
 timjan
lite chilipowder från Santa Maria
lite chiliflakes
svartpeppar
Vegeta
1 tsk sambal olek
1 tsk sirap
 
Rör ihop marinaden och marinera kycklingen i några timmar
Varva kyckling och paprika på spetten och grilla. 

Kycklingspett

0 Läs mer >>
Detta recept behöver jag provlaga igen då måtten kanske inte är exakta... denna tryffelkräm blir lite trög om den förvaras i kylskåp, ungefär som dulce de leche eller nutella. Denna borde bli perfekt att fylla en tårta med. Mmm.... Nästa test blir en bailey'stårta. 
 
 
Fyllning
ca 50-60 g vit blockchoklad
2,5 msk bailey's + ½ msk Whiskey
1 msk smör
 
Smält chokladen över vattenbad.
I en liten kastrull smälts smöret och blandas med Bailey's och Whiskey. När chokladen har samma temperatur som smörblandningen rörs de ihop. Låt krämen svalna och ställ eventuellt i kylskåp. 

Bailey'stryffel

0 Läs mer >>
                               

Ursäkta alla chokladrecept, men det är verkligen en favorit här hemma. Den här Brownien serveras ljummen tillsammans hemmagjord jordgubbssorbet som görs iordning direkt i en hushållsmixer och Bailey's glass som är grymt gott. På bilden har jag även hällt på smörkolasås som hade blivit över från Sticky Toffee Puddingarna som jag gjorde häromdagen. Receptet här: http://marydane.blogg.se/2012/september/hot-brownie-med-smorkolasas.html Till skillnad från Sticky Toffe Pudding blir den här brownien mer kompakt, men samtidigt mjuk. 

 

Brownies

100 gram smör
2 st ägg
1 dl strösocker
½ dl råsocker eller vanligt socker
½ dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll smöret i äggsmeten och rör om.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
Smöra och mjöla 8-10 muffinsformar i silicon. Ställ på en plåt.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen tills de precis känns torra med en sticka. Grädda ej för länge, då blir de tråkiga.

 

Sorbet

ca 400 g frysta jordgubbar
3 msk florsocker
½ dl vatten

Häll jordgubbarna i mixern tillsammansm ed florsocker och vatten. Mixa och gör många avbrott och pilla ner stora jordgubbsbitar. Obs! Vänta tills knivarna stannat innan du stoppar ner något. När sorbeten är slät utan hårda bitar, ställ in den i frysen i ca 20 minuter att vila. 

Stjälp upp brownies på fat och servera med en kula sorbet och tex en kula Bailey's glass från Häagen-Dazs som är en av mina favoriter. 

 

Hot Brownie med jordg...