0 Läs mer >>


Med överbliven potatis från middagen kan man göra potatisplättar till mellis eller middag.

4 port.

6 kokta potatisar
2 ägg
5 dl mjölk
2,3 dl mjöl
1 tsk salt
smör till stekning

Riv potatisen. Vispa ägg och hälften av mjölken med mjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken.
Stek på medelvärme. Servera med lingonsylt.



Potatisplättar

0 Läs mer >>
                          

Om man använder stekpåse i ugnen slipper man svår disk, stänk i ugnen och en hel del matos. På bilden hade vi en pastasallad till kycklingen.

3-4 port.

1 färsk kyckling

Marinad:

1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soya
1 tsk röd balsamvinäger
2 tsk oystersås
2 tsk rapsolja
svartpeppar

flytande/smält smör
grillkrydda

Lägg kycklingen i en stekpåse. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll 1/3 över kycklingen och resten inuti kycklingen. Sätt ner stekpåsen i en ugnsform. Sätt ihop påsen med tillhörande dragband som medföljer stekpåsarna. Stick ner i ugnstermometer genom springan i hopsnörningen. Klipp av ett övre hörn på påsen så att ångan kan pysa ut. Ställ in i mitten av ungnen i 125 grader. Öka värmen efter ca 1 h till 200. Ta ut när temperaturen i bröstet visar 74 grader.

Ta upp kycklingen ur stekpåsen och dela den på hälften och sätt ner i ugnformen igen. Spara kycklingspadet till att göra en skysås. Häll på lite flytande/smält smör och krydda med grillkrydda jämt över kycklingen. Kör kycklingen på grillen i 275 grader ca 5-10 minuter på vardera sida.

Tillred eventuellt en skysås med kycklingspadet.

Servera med jasminris och sallad.

Kyckling i stekpåse

0 Läs mer >>
Detta är en mild tomatsås som passar perfekt till pasta, tex färsk ravioli eller tortellini.

1 liten gul lök
smör
1 burk krossade tomater, gärna märket Mutti
ca 1,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker
svartpeppar
färsk basilika
1 msk olivolja
ev 1 klyfta vitlök
maizenaredning

Hacka och stek löken gyllengul i smör. Hacka lite basilika. Tillsätt alla ingredienser utom maizenan. Låt såsen puttra på svag värme i 20-30 minuter. Tillsätt lite maizenaredning och servera med pasta. Toppa rätten med färska basilikablad.

Tomatsås basrecept

0 Läs mer >>


Receptet ger ca 40-45  cupcakes.
1 sats glutenfria fudgebrownies, endast muffinsen.

Gör muffinssmeten enligt receptet ovan. Häll upp i småkaksformar. Grädda i 200 grader tills muffinsarna är klara. Dessa ska inte vara lika kladdiga som orginalreceptet. 

Glasyr 1:

40 gram smält smör
100 g philadelphia
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 tsk mortlat snabbkaffepulver

Glasyr 2: 

40 gram smält smör
100 g philadelphia
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker

Garnering:

valfritt, jag använde riven vit choklad samt färska hallon


Rör ihop ingrediserna till glasyrerna nedan var för sig och spritsta på muffinsarna. Pynta med valfri garnering.



 

Glutenfria Minicupcak...