0 Läs mer >>
Supergod gryta som passa bra med ris, pasta eller potatismos. 


Ca 1 kg skinkstek
2 gula lökar 
2 grillade paprikor, jag använder Fontanas grillade som är supergoda
grillkrydda
2 kalvbuljongtärningar
ca 4 dl vatten eller så att det täcker köttet och lite till
chili flakes
4 stora msk Aivar (stark)
smör till stekning

oregano
2 dl Creme Fraiche
1 liten burk skivade champinjoner, utan lagen
Maizenaredning
 
Putsa skinksteken och skär i mindre grytbitar. 
Skala och hacka lökarna. 
Fräs köttbitarna i 2 omgångar i smör, krydda med grillkrydda. 
Lägg ihop allt kött i grytan igen och häll på hälften av den hackade löken och fräs på hög värme en stund. 
Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar, chiliflakes och Aivar. Låt koka till köttet känns mjukt, ca 1-1½ h. 

Tillsätt resterande del av den hackade löken i grytan. 
Ta bort eventuella kärnor i paprikan skär den sedan i bitar och tillsätt denna, Creme Fraichen, champinjonerna samt krydda med lite oregano. Koka upp och red sedan av med maizenaredning.

Servera med valfritt tillbehör, vi åt med Jasmisris idag vilket är jättegott, passar lika bra med pasta, tex tagliatelle eller med potatismos. 


 

Fläsk&Paprikagryta

0 Läs mer >>
Supergod frosting och bärkräm att ha till våfflor eller pannkakor. =) 
Ekströms våffelmix funkar fint, iallafall till mitt våffeljärn. 
Bärkrämen är god halvfryst. =) 

Cream Cheesefyllning

150 g Philadelphia
1 msk smör, rumstempererat
1 dl florsocker
rivet skal av ½ citron
½ tsk vaniljsocker

Rör ihop smöret, vaniljsocker och citronskal, tillsätt lite Philadelphia i taget varvat med florsocker. Vispa krämen fast med elvisp. 

Hallon/Jordgubbsfyllning
ca 1 dl frysta hallon frysta
2 dl frysta jordgubbar
ca 1/4 dl socker eller efter smak 
lite Vaniljsåspulver (Ekströms är god)

Låt jordgubbarna stå framme några minuter. Hacka dem sedan i mindre bitar, blanda ihop med hallon och socker. Låt tina en stund, strö sedan över vanilsåspulver lite i taget och rör om. Låt stå en stund till, och rör i lite mer pulver om det behövs. 
 

Våfflor med FantasiTo...

0 Läs mer >>
 
 
 
Idag var jag ledig och till min stora tacksamhet blev det en strålande dag. Jag passade på att fixa lite i trädgården och efter ett mödosamt arbete unnade jag mig en iskall jordgubbsdrink. Jag tog fram mina egenodlade jordgubbar från frysen och mixade med Schweppes Mojitoläsk / Drinkmix och smaksatte den med lite Licor 43 för att bryta av syran lite och för att få in en touch av vanilj. Wow så god den blev, en riktig Garden Kick! Så läskande och fräsch, fick lägga band på mig för hade sådan god lust att gå och göra mig en till direkt efter. 

1 stor portion (på bilden är det små portioner)
ca 15 frysta jordgubbar
ca 2 dl Schweppes Mojito
ca 1½ msk Licor 43 
 
Lägg de frysta jordgubbarna i en mixerbägare, häll på 2/3 av läsken, mixa väl, tillsätt sista läsken och mixa igen. Tillsätt Likören och rör om. Servera i ett stort glas med sugrör. Sätt dig i solen och njut. 
 
 
 
  
 
 
  
 
Jag odlar mina egna jordgubbar och fryser in det som inte hinner ätas upp, perfekt att ta fram till läskande drinkar. Jag använder en sort som heter Honeoye, den är otroligt aromatisk och jordgubbig, ganska fast och något syrlig, vilket passar utmärkt till bakning också.
 
 
Jag skojar inte när jag säger att jag är helt besatt av denna drink, på 4 dagar har jag gjort denna 4 gånger. Fredag, Lördag, Söndag och tom idag på en Måndag. 😜 Helt livsfarlig! 

Garden Kick