0 Läs mer >>
 
Längsta namnet på en efterrätt, men ibland känns det roligare med lite amerikaniserade namn på efterrätterna. Låter liksom godare. Och så är det lite kul att få särskriva. Var sugen på bananpaj idag så jag rörde ihop lite ingredienser som fanns hemma. Denna smuldeg blir supergod och krispig tack vare sockret. Eftersom man inte har en brytning av syrlighet i denna paj kanske det passar bättre att servera den med en klick vispad grädde till istället för söt glass som jag tog då det var vad jag hade hemma idag. 
 
Recept räcker till en springform på 22 cm ca. 
 
Smulor
1 dl havregryn
2½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150 gr smör, rumstempererat
40 g pecannötter, hackade
40 g flagad mandel

Fyllning
4-5 bananer
Sirap (valfritt)
 
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål. Häll ett lager i botten av ugnsformen. Förgrädda i 200 grader i några minuter. Skiva bananerna och häll på, ringla över lite sirap och fördela resterande smulor ovanpå. Sätt in i ugnen. Sänk värmen till 100 grader så fort smulorna börjar blir lite gula. Jag satte även på varmluftfunktionen vilket fördelar värmen bättre och ger en jämn tillagning och ger ännu krispigare paj. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna paj kanske du också gillar om denna lät spännande. 
 

Chunkey Monkey Cripsy...