3 olika vaniljglassar
Igår pysslade jag och min dotter ihop lite olika recept på vaniljglass som vi tänkte provsmaka idag och jämföra. Återkommer senare...
Traditionell italiensk vaniljglass
Traditionell italiensk vaniljglass
300 g standardmjölk
45 g vispgrädde
15 g Acaciahonung
60 g (3 äggulor)
80 g råsocker (malt)
½ tsk vaniljessens
Vispa äggulorna med råsockret i en plastskål på ca 1 liter, jag malde mitt socker i en liten elektrisk kaffekvarn innan. Ställ åt sidan.
Blanda mjölk, grädde, honung och vanilj i en kastrull. Koka upp och dra från värmen och låt svalna i några minuter. Häll mjölken lite i taget över äggvispet och rör samtidigt. Häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning tills temperaturen precis når 85 grader. Låt smeten svalna och ställ i kylskåp över natten.
* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~*
Min mjölkglass
400 g standardmjölk
200 g vispgrädde 36 %
75 g strösocker
½ -1 tsk vaniljessens
1 tsk glassstabilisator + 1 msk socker
Värm mjölk, grädde, socker och vanilj i kastrull till 65 grader. Tillsätt glasstabilisatorn med sockret och rör om. Låt smeten svalna och ställ i kylskåp över natten.
Värm mjölk, grädde, socker och vanilj i kastrull till 65 grader. Tillsätt glasstabilisatorn med sockret och rör om. Låt smeten svalna och ställ i kylskåp över natten.
* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~*
Emelies Veganglass
4 dl sojadryck Vanilj
3 msk maizenamjöl
2,5 dl Oat for Whipping-grädde
1½ dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
Blanda maizenan med lite av mjölken i en kopp. Häll resterande ingredienser i en kastrull och rör sedan ner maizenablandningen och koka sedan upp smeten tills den tjocknat. Låt smeten svalna och ställ i kylskåp över natten.
Blanda maizenan med lite av mjölken i en kopp. Häll resterande ingredienser i en kastrull och rör sedan ner maizenablandningen och koka sedan upp smeten tills den tjocknat. Låt smeten svalna och ställ i kylskåp över natten.