My Italian

1 gul lök, hackad eller finklyftad/skivad
2 vitlöksklytor
1 burk kronärtskockshjärtan, avrunna och delade i mindre bitar
2 avocado, tärnade
1 spetspaprika
½ dl svarta urkärnade spanska oliver, skivade
ca 5 soltorkade tomater
oregano
svartpeppar
vegeta eller salt
2 dl vispgrädde
ca 2 dl mjölk
smör till stekning
maizenaredning
pasta, tex tagliatelle
Tips! En skvätt vitt vin är gott i denna rätt också.
Fräs löken i en vid kastrull med smör på ganska hög värme en liten stund, löken ska fortfarande ha kvar lite krisp. Lägg åt sidan.
Fräs paprikan i smör och tillsätt vegeta. Lägg åt sidan.
Tips! En skvätt vitt vin är gott i denna rätt också.
Fräs löken i en vid kastrull med smör på ganska hög värme en liten stund, löken ska fortfarande ha kvar lite krisp. Lägg åt sidan.
Fräs paprikan i smör och tillsätt vegeta. Lägg åt sidan.
Tillsätt lite mer fett om det behövs i kastrullen. Pressa ner vitlök och fräs på en kort stund, häll på grädden och mjölk. Red av med maizenaredning så det blir en lagom krämig sås.
Lägg ner kronärtskocksbitarna samt de hackade soltorkade tomaterna, krydda med svartpeppar och lite vegeta och låt puttra en minut. Tillsätt den stekta löken, paprikan och oliverna. Rör runt och krydda med lite oregano. Toppa med avocadobitar. Servera med din favoritpasta. Själv tycker jag Tagliatelle eller Fetuccine passar bra. Idag blev det dock gnocchipasta.
Lägg ner kronärtskocksbitarna samt de hackade soltorkade tomaterna, krydda med svartpeppar och lite vegeta och låt puttra en minut. Tillsätt den stekta löken, paprikan och oliverna. Rör runt och krydda med lite oregano. Toppa med avocadobitar. Servera med din favoritpasta. Själv tycker jag Tagliatelle eller Fetuccine passar bra. Idag blev det dock gnocchipasta.


Om du gillar denna rätt kanske du även gillar
Vegetarisk Lasage med Kronärtskocka eller Fläskfilégryta med Italienska smaker.
Om du gillar tonfisk kan jag även rekommendera min Tonfiskpasta Favorita
Spana även in mitt senaste recept på temat, min favoritpizza: Vegetatisk med Skinka!