Enkel och God Pastasallad

Salladen räcker till ganska många portioner, beroende på om man ska ha till ensamrätt med få tillbehör eller som buffémat blir det olika antal portioner.
ca 300 g pasta (jag använde pastagnocci)
ca 300 g pasta (jag använde pastagnocci)
2 dl laktosfri Creme Fraiche
vegeta eller salt efter smak
en stor msk tomatpesto
½ finstrimlad röd lök
hackade soltorkade tomater (Zetas Classico är supergoda)
några blad färsk basilika, hackad
några blad färsk basilika, hackad
ca 1½ dl frysta ärtor
ca 1 dl majs
Koka pastan i saltat vatten. När pastan är klar, häll av vattnet och fyll på med kallt vatten och häll sedan av.
Koka upp ärtorna medan pastan kokar. När det kokat upp, dra bort från värmen och häll på 1 dl kallt vatten och låt stå i 5 min. Sila av och skölj ärtorna i kallt vatten.
Blanda Creme Fraichen med soltorkade tomater och lite vegeta. Blanda ner pastan och rör om ordentligt. Häll på övriga ingredienser.
Koka pastan i saltat vatten. När pastan är klar, häll av vattnet och fyll på med kallt vatten och häll sedan av.
Koka upp ärtorna medan pastan kokar. När det kokat upp, dra bort från värmen och häll på 1 dl kallt vatten och låt stå i 5 min. Sila av och skölj ärtorna i kallt vatten.
Blanda Creme Fraichen med soltorkade tomater och lite vegeta. Blanda ner pastan och rör om ordentligt. Häll på övriga ingredienser.

Jag gjorde även iordning Marinerade Kronärtskockshjärtan som är gott att toppa salladen med.
På bilden syns även en Tonfiskpaj och en Glutenfri Kycklingpaj.
Till efterrätt blev det:


Glutenfri HallonPannaCottaTårta på Mandelbotten

Kioskbollar där vissa fick extra kakao i och rullades i pärlsocker,
andra rullades i nutella och kokos