Blåbärskladdpaj


Dundergod kladdpaj, spännande och lite annorlunda jämfört med vanlig paj. 

 
Ugnstemp 175 grader
 
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
1½ msk potatismjöl
ca 5 dl blåbär

Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål, rör ner blåbären och blanda ordentligt. Häll i en liten form, jag använde en oval pajform, modell mindre. 

120 g smör
0,5 dl mjölk
0,3 dl ljus sirap
 
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1,3 dl socker

2,3 dl havregryn
1 tsk bakpulver


Smält smöret med mjölken och sirap och dra bort från värmen. Rör ihop mjöl, salt, socker, havregryn och bakpulver. Häll ner i kastrullen med smörblandningen och rör om. Häll krämen över blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Servera med en god vaniljsås, jag provade Arlas nya vaniljsås, den var väldigt god, kanske lite lös, men mycket god smak. 

 

Kommentera här: