Exotisk morotskaka

En annorlunda morotskaka med fina färger och fräscha smaker. Passar perfekt till påsken.
Kakan:
2 ägg
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron
2½ dl vetemjöl
1 dl solrosolja
3 dl fint rivna morötter
+ smör och kokos till formen
Glasyr 1
200 g Philadelphia
3 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
3 msk smält smör
Glasyr 2
1 passionsfrukt
3/4 dl mangojuice
3 msk aprikosmarmelad
en knapp msk potatismjöl
+ hyvlad kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja, morötter och citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och kokosad form cirka 20x30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25-30 min. Tag ut kakan och låt den svalna. Blanda ost, matfett och florsocker till en glasyrsmet och bred över kakan.
Koka upp ingredienserna till Glasyr 2 och sprinkla över Philadelhiafrostingen. Strö över hyvlad kokos.Låt gärna stå kallt ca 12 timmar innan servering.

Här serverade med Butterscotchcupcakes (längst bak), Lakritscupcakes (till höger) och Mandelbrownies med rostade salta hasselnötter.