Somrig tonfisksallad

På sommaren är det gott att äta fräscha sallader. Här är ett tips på en trevlig sallad. Inga exakta mått, bara lite inspiration. 
 
 
4 ägg. 
1 burk tonfisk i vatten av bra kvalitet
1-2 tomater, finskurna klyftor
1 knippe sparris
1 avocado
½ liten rödlök
små spiralpasta, finns ofta på utlänska affärer
olivolja
vegeta
 
lite citron
 
Koka äggen mittemellan löskokt och hårdkokt.
Koka pastan, sila av och skölj med kallt vatten. 
Rensa sparrisen och skär bort nedersta delen om det behövs eller skala den lätt nedtill med en potatisskalare. Koka sparrisen, passa den så att den inte blir överkokt, det är bra med lite spänst kvar. Skölj sparrisen i kallt vatten. Dela den i mindre bitar. 
Rensa avocadon och skär i mindre bitar. 
Skiva rödlöken fint. 
 
Blanda alla ingredienser utom äggen och citron samt krydda med olivolja och vegeta. 
Servera salladen och pressa på lite citron samt lägg på äggen som delats i mindre bitar. 
 
 
 
 

Kommentera här: