Dulce de Lechetårta
Detta recept hittade jag på burken med Dulce de Leche som jag hittade i affären nyligen. Jag har justerat vissa saker i receptet. Receptet är anpassat till en springform på 19 cm. Ta måtten inom parentes om du ska göra en i en 22 cm:s form.
100 g smör (150 g)
1 3/4 socker ( 2 dl)
1 ägg (2 ägg)
1 äggula (-)
2 dl mjöl (3 dl mjöl)
1 tsk bakpulver (1½ tsk)
en knivsudd salt (samma)
skal av 1 citron (samma)
½ msk vaniljsocker (1 msk)
nästan 1 burk dulce de Leche, färdigkokt (1-2 burkar)
flagad mandel
(kokos)
smör till formen
Vispa smör och socker. Rör i äggen lite i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, samt vaniljsocker och citronskal.
Häll upp en smorad och kokos:ad liten springform med diameter 19 cm . Gräda i 175 grader ett snäpp under mitten i ca 40 min. Känn med sticka om kakan är klar.
Lägg flagad mandel i en ugnsform. Rosta i 175 grader till mandeln fått fin färg.
Dela kakan i 2 delar, bred på Dulce de Leche. Lägg på andra halvan och bred på mer Dulce de Leche. Garnera med rostade mandeln. Servera eventuellt med en klick vispad grädde.