Snickerstårta

                              

Hittade detta recept på nätet, har ökat på kakaon något och jag använder både ljus och mörk choklad som glasyr. Nästa gång kanske jag använder någon kvalitetsmjölkchoklad. Om tårtan inte äts samma dag kan man micra tårtbitarna några sekunder på svag effekt så blir kakan lösare. Servera tårtan i smala bitar då den är väldigt mäktig. Biten på bilden är i största laget.

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3,25 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
1 förpackning Center

Topping
75 g mörk blockchoklad
125 g ljus blockchoklad
2 dl jordnötter

Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Smält smöret och låt detta svalna. Vispa ihop ägg och socker lite lätt. Blanda mjöl och kakao i äggsmeten och ha sedan i det smälta smöret. Smeten blir väldigt fast den är alltså inte så rinnig, men den ska vara så.
Häll smeten i formen. Tryck ner Center i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter i 200 grader.

Smält chokladen till toppingen och rör ner nötterna. Bred blandningen över kakan.

Kommentera här: