Citron/Lakritsmuffins



Kanske passande cupcakes till Halloween. Inte supersnygga, men klart godkända av barnen och mig. En av mina favoriter bland smågodis är LakritsKäck+Citron-FOXkolor (tillsammans). Tog fram en cupcake med inspiration av dessa smaker. Lade till grädde i ena toppingen då mjölk är en god brytning mot lakritsen. Måtten för lakritsglasyren är ungefärliga då jag efterhand fick tillsätta mer mjölk då glasyren först blev för fast. Ska göra om dessa någon dag och försöka spritsa lite snyggare. Haha!

Citronmuffins

2 ägg
2 dl socker
1,3 dl flytande milda guld
saft av ½ citron
skal av 1 citron
1/3 dl mjölk
(gul färg, jag använde pulver)
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver separat. Tillsätt resterande ingredienser i äggblandningen. Häll upp i muffinsformar. Grädda på 200 grader till muffinsarna fått lite färg och känns torra med sticka. 

Lakritstopping

28 lakritsbåtar
12 Malaco lakritsfiskar
1 dl ovispad grädde
ca 2 dl mjölk

Häll grädden och mjölken i en kastrull. Hacka godiset fint. Tillsätt i gräddblandningen. Värm upp på svag värme tills godisarna löst upp sig. Ställ kallt.

Gräddtopping

1,5 dl grädde
1,5 dl minimarshmallows
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Häll grädden i en kastrull. Tillsätt marshmallows och vaniljsocker och florsocker. Värm tills godiset löst upp sig. Det får inte koka. Ställ kallt i ca 6 timmar.

Tag fram toppingen från kylen. Vispa upp till lagom konsistens.

Häll toppingarna var för sig i en 1-literspåse. Knyt båda påsarna långt upp. Påsarna ska bli avlånga för att rymmas bra i den gemensamma spritspåsen. Klipp upp ett hål i varje påse i nedre hörnet. Något mindre för lakritsen. Lägg båda påsarna i en 2-literspåse som är uppklippt i nedre delen. Trä igenom de båda öppningarna från de mindre påsarna. Sätt på spritstillbehören.
Spritsa muffinsarna. Dekorera eventuellt med lakritsgodis eller några marshmallows.



Lakritssåsen när den är varm. Smakar som överdraget till Lakritspuckglassen. Man vill sörpla i sig allt på en gång. Mums!


Marshmallowsgrädde...






Kommentera här: