Marias Fudge Brownies à la 7 Eleven

 

Brownien: 

100 gram smör
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
½ dl farinsocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Häll smöret i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
6. Smöra en form som är 18x25 cm ca. Klipp ur ett bakplåtspapper och lägg i botten och smöra även detta lite och häll smeten i formen. En rund form på 24 cm i diameter skall också gå bra.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 23-24 minuter. Grädda ej för länge, då blir kakan trist.

Glasyren: 

50 gram smör
75 g philadelphiaost
2-3 msk kakao beroende på hur skarp chokladsmak som önskas
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker

 

1. Smält smöret. Låt svalna något.

2. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret.

3. Rör sist ner philadelphiaosten till en slät kräm.

4. Bred ut eller spritsa över brownien.

 

 
 
 
 De här gick iväg till sonens Loppis
1 Oh:

skriven

Oh. Funderar på att göra 7eleven brownies imorgon (ja, försöka kan man alltid). Och hittade detta recept.



Handen på hjärtat, hur smakade dessa? Skala 1 till 10, var de lika 7elevens brutalt underbara?



Kollar in här imorgon förmiddag :). Hopppas på ett svar!



Tack på förhand



Kram

2 Maria:

skriven

Hej där. Nu var det ett tag sedan jag fixade denna. Men vad jag minns är kakan godare än 7 Elevens och så även glasyren. Däremot skiljer sig glasyren lite från 7 Elevens. Det här receptet är mitt eget alltså ej ett orginalrecept från 7 Eleven, vet inte om det finns något sådant i cirkulation.

3 Cecilie:

skriven

Hej! Denna vill jag testa! Vilket märke kakao använde du till denna när du upplevde att du fick rätt resultat? Smaken varierar så otroligt mycket när man varierar olika märken kakao så jag ville bara kolls innan jag testar själv!:)

Svar: Jag köper oftast Ögonkakaon från Fazer, så jag gissar att det var den jag använde. Hörde för länge sedan att ICA:s hade fått bäst i test annars. Berätta gärna om resultatet sedan. =)
Mary Dane

4 Cecilie :

skriven

Hej igen! Vad duktig du är, det här receptet var absolut värd sin titel, som du säger är den inte identisk, men den är pretty close!!:)
Jag ska testa igen med norskt Regia BakeKakao (väldigt bra kvalité, mörkare och mer fylligt).
Jag hade i vaniljekstrakt (som ju finns i alla amerikanska bakelser), men ska testa utan nästa gång för att se hur det blir! I toppingen hade jag lite 85% choklad också för att få mer av den fylliga chokladsmaken.
En gång ska jag göra den här till en three-layered 7-eleven brownie! Det blir kul att servera!:)

Svar: Ja den 7Eleven säljer upplever jag som ganska fadd i smaken och mest väldigt söt, vet inte om de ändrat receptet på sistone och använder mindre mängd choklad eller om jag upplevde deras så efter att ha bakat denna själv. Jag använde inte vaniljsocker, eftersom jag inte tyckte att 7Elevens smakade vanilj samt att jag tycker att chokladsmaken blir mer tydlig utan. Vad menas med three-layered? Menar du i 3 våningar med krämen mellan alla? Då blir det nog lite death by Chocolate kanske? Har inte testat den eftersom det är lite väl mycket choklad i. Kanske kan vara en idé att baka i en väldigt liten springform. Ska köpa en liten rackare någon dag. =) Det som är bra med detta recept är att man klarar sig bra med kakao istället för blockchoklad. Och Philadelphia har jag alltid hemma eftersom cheesecakes är en återkommande favorit. Mvh Maria
Mary Dane

5 Meya:

skriven

Hej!
Tänkte försöka mig på denna kaka. Är kakan seg och kladdig i konsistensen? Ska socker och ägg verkligen vispas ihop pösigt, kommer det inte in luft i kakan då som påverkar kladdigheten negativt?

Tack snälla för svar på förhand!

6 Anonym:

skriven

Hej! Jag undrar om det ska vara vanligt farinsocker eller farinsocker strö ? :)
Mvh, Carolina

Svar: Hej, jag använder Farin strö. Mvh Maria
Mary Dane

Kommentera här: