Brownielängd med Rom/Kokostopping

Idag gjorde tog jag fram en browniekaka från frysen som jag toppade med en RomKokostopping. Kakan fylls dessutom med ett lager med Dulce de Leche smaksatt med kaffe. Supergod och saftig kaka.
Brownie
100 g smör
Kokostopping
200 g mixad kokos
50 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk vit rom
2/3 dl vispgrädde
1,75 dl finkornigt socker
2 ägg
1 dl dulce de leche
2 tsk snabbkaffepulver (jag använde koffeinfritt)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till toppingen och låt stå i ca 20 minuter. Klä samma form som innan med lite bakplåtspapper i botten. Häll upp kokossmeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
Blanda kaffepulver med lite vatten och blanda sedan ihop med dulce de lechen. Bred en en 2 cm bred remla längs mitten av brownien. Lägg på den gräddade kokostoppingen. Pudra på florsocker vid servering.
Brownie
100 g smör
100 g Marabou mjölkchoklad
½ dl kakao
1 krm salt
1 krm salt
1 3/4 dl strösocker
½ dl brun farin strö
2 ägg
1 dl mjöl
Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en springform, 19 cm i diameter eller motsvarande och mjöla den därefter och ta bort överskottet av mjöl.
Smält smöret i en mellanstor kastrull.
Blanda smält smör med 100 g mjölkchoklad i bitar, rör tills allt löst sig och rör sedan ner kakao och salt.
Vispa upp äggen. (Ja de ska vispas upp till skillnad från andra recept) Blanda ner socker och ägg samt mjölet i kastrullen.
Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen. (När kakan börjar få lite yta och inte ser ut som en smet satte jag igång varmluften för att snabba på tillagningen) Ta ut kakan när den känns torr med en sticka i kanten. Kakan ska fortfarande vara kletig i övrigt. Låt kakan svalna helt, gärna över natten.
Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en springform, 19 cm i diameter eller motsvarande och mjöla den därefter och ta bort överskottet av mjöl.
Smält smöret i en mellanstor kastrull.
Blanda smält smör med 100 g mjölkchoklad i bitar, rör tills allt löst sig och rör sedan ner kakao och salt.
Vispa upp äggen. (Ja de ska vispas upp till skillnad från andra recept) Blanda ner socker och ägg samt mjölet i kastrullen.
Häll smeten i formen och grädda sedan mitt i ugnen. (När kakan börjar få lite yta och inte ser ut som en smet satte jag igång varmluften för att snabba på tillagningen) Ta ut kakan när den känns torr med en sticka i kanten. Kakan ska fortfarande vara kletig i övrigt. Låt kakan svalna helt, gärna över natten.
Kokostopping
200 g mixad kokos
50 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
2 msk vit rom
2/3 dl vispgrädde
1,75 dl finkornigt socker
2 ägg
1 dl dulce de leche
2 tsk snabbkaffepulver (jag använde koffeinfritt)
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till toppingen och låt stå i ca 20 minuter. Klä samma form som innan med lite bakplåtspapper i botten. Häll upp kokossmeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna en stund.
Blanda kaffepulver med lite vatten och blanda sedan ihop med dulce de lechen. Bred en en 2 cm bred remla längs mitten av brownien. Lägg på den gräddade kokostoppingen. Pudra på florsocker vid servering.


