Chorizojärpar även kallade Entrecôtekorvar

 Jag har äntligen gått och köpt mig en köttkvarn, så jag malde lite Entrecôte som inte var tillräckligt mör för min smak och kryddade upp färsen på ett liknande sätt som min pappa brukar göra med hamburgare, dvs med samma kryddor som man använder i Argentinsk chorizo. Han brukar även tillsätta en skvätt vin. Jag valde att göra järpar som vi grillade och de blev otroligt goda. Passade på att göra en stor omgång och frös in färdigformade järpar till nästa grillning. Såg att min man som frös in dem valde att kalla dem något annat. På frystejpen stod det Entrecôtekorvar som jag tyckte lät rätt kul.  😁


1 kg köttfärs gärna högrevsfärs, jag använde nymald Entrecôte
nästan en msk Patatas Bravas-krydda (Paul Thom) eller 1 msk ketchup
1 tsk lökgranulat
1/2 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
2 tsk paprikapulver
nästan 1 tsk woichestershiresås
1 krm Chilipowder
1/2 tsk Jims burgerkrydda 
1msk potatismjöl 
vatten så att det blir en kränig sås
rapsolja

+pommes frites-krydda & svartpeppar
 
Blanda kryddor, potatismjöl och vatten i en skål. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner kryddblandningen. Forma järpar och rulla dem i lite olja. Krydda med pommes friteskrydda och svartpeppar vid grillningen eller stekning. 

Kommentera här: