Färgglad kycklingwok

Idag blev det en wok på sådan som fanns hemma. Det blev en färgglad maträtt som blev väldigt god. Dotterns kommetar var: "Den här var ju godare än de man köper ute", vilket jag ser som ett bra betyg. 🙂 Jag älskar verkligen att fixa wok, man blir så glad av färgerna och det går snabbt att fixa. Idag introducerade jag min Green Pan, en tunn stekpanna för induktionshällan. Jösses vad bra det var! Den blev varm på typ 2 sekunder och det var så skönt att slippa mina andra pannor som är så tunga.
1 spetspaprika, tjockstrimlade
1 burk vattenkastanjer
2 morötter, skurna i tunna bitar
lite vegeta
lite färsk ingefära, tunnskrivad
en liten purjolök, skuren på längden och sedan i tjocka skivor
700 g kycklinginnerfiléer, i bitar
1 msk potatismjöl
olja till wokning
olja till wokning
½ tsk Panang gai kryddmix
ca 2 msk soyasås
ca 2 msk oystersås
lite vatten
Cashewnötter, rostade och saltade
Cashewnötter, rostade och saltade
Börja med att sätta ris på kokning.
Häll potatismjöl på kycklingen och rör om. Stek kycklingen sedan i olja i 2 omgångar. Lägg ihop omgångarna och strö på lite Panangkrydda. Häll på soyasås och oystersås samt vatten och låt koka. Häll upp på ett fat så länge.
Woka paprikan och morötterna i olja på hög värme. Strö på lite vegeta eller salt. Häll på vattenkastanjerna och woka någon minut till och häll sedan på purjolöken och den finhyvlade ingefäran. Häll över kycklingen och toppa med cashewnötterna. Servera med riset.


