Hasselnötsgelato

Ej provsmakad än... 

Glass

3 dl sojamjölk med vaniljsmak
0,75 dl hasselnötssirap (sån man har till kaffe)
1,5 dl vispgrädde
en pytteliten nypa salt
5 st chokladpraliner, tex Lindorkulor eller Geishachoklad
 
½ tsk glasstabilisator (beställde från Kitchen Lab)
1 msk socker

Rippel
6-7 geishachokladbitar eller annan nougatchoklad
lite mjölk eller grädde

Värm upp sojamjölk, sirap, grädde, salt i en kastrull. Smält chokladpralinerna och rör ner i mjölkblandningen. Blanda Glasstabilisator med socker i en liten kopp eller dyl. Värm mjölkblandningen till 65 grader och tillsätt stabilisatorn med sockret. Kyl smeten i kallt vattenbad. Häll i glassmaskinen och kör till den stannar. Under tiden smält chokladen till rippeln med grädde/mjölk så att det blir en sås. Låt svalna något och tillsätt denna när glassen är klar och innan den skopas upp i en glassbytta för infrysning. 
 
 
 
 

Kommentera här: