Supergod Mördeg
Denna kakdegen är supergod och smdig att arbeta med. En viktig faktor för att få degen god är att pajdegen ska gräddas ganska länge, så att mjölsmaken försvinner, samt att smöret vid en högre temperatur karamelliseras med sockret, vilket ger en väldigt god arom.
6 2/3 dl vetemjöl
1,5 krm salt
1,3 dl socker
290 g smör
1 stort ägg
ca 3 tsk vatten
Häll alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa ihop och tillsätt vattnet mot slutet för att degen ska gå ihop. Mixa tills degen blir en enhetlig deg. Om mixern inte är så stor kan man behöva välta ut degen i en bunke och trycka ihop degen där. Ställ kallt i minst 30 minuter.
Häll alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa ihop och tillsätt vattnet mot slutet för att degen ska gå ihop. Mixa tills degen blir en enhetlig deg. Om mixern inte är så stor kan man behöva välta ut degen i en bunke och trycka ihop degen där. Ställ kallt i minst 30 minuter.