Pappas gräddglass i glassmaskin

Den här sommaren köpte både jag och mina föräldrar varsin glassmaskin. Pappa har nästan gjort glass varje dag sedan de köpte maskinen och här är ett av hans recept som jag tyckte blev bra krämig och fin i konsistensen, utan iskristaller. Jag har inte gjort detta recept själv då jag föredrar en gelato som är mindre fet och söt, men om man vill ha en lite fluffigare och krämigare glass är denna bra. Jag skulle kanske utesluta florsockret, men då får man räkna med lite mer kristaller i glassen. Sockret och fettet gör tillsammans att glassen blir krämig och len. Många glasstillverkare använder stabiliseringsmedel av fruktkärnfrömjölsorter för att få en bättre konsistens på glassen, när man använder vaniljvisp eller vaniljsås kan dessa stabiliseringsmedel finnas i produkten, vilket är till glassens fördel. 
 
1 burk kondenserad sötad mjölk
1 förpackning vaniljvisp
4 msk yogurt (2,5%)
½ dl florsocker
vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde (36 %)
en liter mosade färska jordgubbar

Vispa ihop alla ingredienser utom grädden som vispas separat. 
Vispa sist ihop allt. Tillaga i glassmaskin, fyll inte maskinen mer än till hälften, annars blir också glassen isigare. Ställ resterande smet i kylen och kör en till omgång om det blir smet över. 

Kommentera här: