Mjuka Kokoskakor med Blond Choklad

Mums, dessa kokoskakor blev supergoda. Saftiga och mjuka, men en lätt sötkrispig yta. Den blonda chokladen passar utmärkt ihop med kokos.   Nu vill jag baka massa fler recept med denna kokossmet. Har ett antal recept jag vill testa... 
 
Kokostoppar 14 st 
40 g smält smör
100 g Philadelphia
1,75 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
200 g kokos
2 ägg
100 g hackad choklad (jag använde ICA Selection Blond Choklad)
ca 2 dl florsocker

Blanda alla ingredienser utom äggen väl, rör sedan ner äggen och rör om tills allt är blandat, men vispa inte. Blanda i den hackade chokladen. Låt stå 30 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader när det är några minuter kvar.

Forma bollar av smeten och rulla dem i florsocker. Ställ på bakplåtspapper. Grädda tills kakorna får fin färg. Förvara i en burk i kylskåp.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: