Gräddglass Grundrecept

 
Detta recept är inspirerad av min pappas glassrecept, men skriver ner detta också då några små saker skiljer. Jag använde recepet nedan och delade upp smeten i olika delar som jag smaksatte på olika sätt. Skriver ner mängden smaksättning som behövs om man ska smaksätta hela smeten och då väljer man alltså en av smaksättningarna. 


Grundrecept
5 dl Arla Köket Klassisk Vaniljsås (Laktosfri)
3,5 dl vispgrädde (36 % Laktosfri)
6 msk turkisk yogurt (10 %)
1 burk kondenserad sötad mjölk
½ tsk Johannesbrödkärnmjöl (kan uteslutas)
 
Smaksättning  Geisha Oreo
10 Geishapraliner
10 MiniOreokakor
1-2 msk Baileys

Smält pralinerna och låt chokladen svalna något. Häll ner chokladen i en finfördelad mängd lite i taget i glasssmeten i början av nedfrysningen och medan maskinen går. 

När glassen är klar. Häll baileys över Oreokakorna och låt stå 1 minut. Varva sedan glassen i en ren bytta med kakröran. Dekorera eventuellt glassen med riven Geisha och MiniOreos. 

 
Smaksättning Körsbär
ca 2 dl körbär i sirap (ta inte så mkt sirap, mest körsbär)
några droppar mandelessens


Häll hälften av körsbären i glassen i början av infrysningen samt mandelessensen. OBS! Om du använder bittermandelesses räcker 1 droppe! Dosera i en sked först och sedan i smeten. 
Rör ner mer körsbär och lite sirap när glassens ska frysas in.  

 

Kommentera här: