Ingefärakakor med citronfyllning

200 gram smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1½ tsk ingefärapulver
1 tsk bakpulver
1 tsk vatten
ca 1½ dl sylt, jag tog lemon curd i vissa, citron sylt med rivet citronskal i vissa, och en blandning av båda dessa i vissa. Alla blev goda på sitt sätt.
(eventuellt lite kokos eller socker+ vispad lättvispad äggvita till kanterna)
Arbeta ihop alla ingredienserna till degen för hand eller i matberedare. Rulla långa korvar av degen. Lägg på en skärbräda och ställ in i frysen en stund. Ta ut en degbit i taget. Skär lagom stora skivor och lägg på en plåt.
(Om du vill ha kokos eller socker runt kanterna, penslar du äggvitan runt kanterna på en trave skivor i taget och rullar kanterna i kokos/socker)
Gör en grop i mitten med fingret. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och fyll med 1 tsk sylt i varje kaka.
Grädda i 175 grader ca 15 min. Låt svalna.



