Passionsfruktscurd

Detta recept är inte mitt eget, det kommer från Tessan bakar. Till nyårsafton gjorde vi en variant på dessa minipavlovas. Vi fick ut 7 st marängformar som vi fyllde med denna curd, vispgrädde och vaniljglass. Till detta hade vi stora färska hallon.
Här är ursprungliga recepet. http://tessanbakar.se/minipavlova-med-jordgubbar/. Jag tyckte att Passionsfruktcurden var sagolikt god, fräsch och fin, så jag spar detta recept och vill gärna prova att använda den i andra efterrätter. 

Passionscurd:

3 passionsfrukter
50 g smör
1 dl Vit Sirap eller socker
pressad saft av 1 lime
0,5 msk majsstärkelse
1 äggula
1 ägg

Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull. Låt sjuda ett par minuter med smöret och sirapen. Sila bort kärnorna och ställ tillbaka curden på plattan.
Blanda limesaft och majsstärkelse och häll blandningen i curden. Vispa upp äggen och häll snabbt i ner curden. Vispa tills curden har fått en fin och krämig konsistens.

Curd är så himla gott att ha till nybakta Scones

 

Kommentera här: