Quesadillas

Quesadillas provade jag första gången på ett tapasställe i stan för många år sedan. Inte alls svårt att göra hemma och fasansfullt gott. Blir lite som en krispig platt pirog. Du kan fylla med nästan vad som hellst, basen är Tortillabröd och ost. Servera som förrätt eller tillsammans med annan plockmat. Perfekt på fredagsmysbordet. På bilden är de gjorda med tonfisk, oliver och lök. 

1 påse (8 st) mellanstora tortillabröd, gärna Santa Maria
rapsolja att fritera/steka quesadillas i
hushållsost

 
Med kyckling: 
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 röd chilifrukt, 
  • 1 röd lök
  • kryddor
  • smör att steka kycklingen i

Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek bitarna gyllene på ganska hög värme i smör eller olja. Krydda med valfri krydda.
(Om frysta och tinade filéer används, tänk på att dessa brukar vara försaltade, skippa då saltet.)
Häll upp kycklingen i en skål och ställ åt sidan. 
Hacka löken och finhacka chilin, var för sig. (Var försiktig och peta ej i ögonen efteråt, då svider det.)
Lägg upp ett tortillabröd på ett fat eller skärbräda.
Lägg på ca 4-6 skivor ost.
Fördela kycklingbitar, lök och sprid ut chili, dock ej för tätt.
Lägg på lika mycket ost igen.
Avsluta med ett tortillabröd.
Upprepa med resterande ingredienser. 
Fritera dina quesadillas i oljan på medeltemperatur tills de fått gyllene färg. Vänd efter halva tiden. 


Tips på andra fyllningar...

Taco: 
  • tacofärs
  • röd lök, hackad
  • jalapeños, hackade
  • tacosås
  • ost

Tonfisk: 
  • 1 burk tonfisk
  • svarta urkärnade oliver, skivade
  • hackad röd lök
  • hushållsost
Med tonfisk, otroligt gott. 
 
 
Du kanske också gillar...

Kommentera här: