Minikladdkakor med vaniljfrosting och jordgubbshjärta

Minikladdkakaor
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
Glasyr
3 msk rumsvarmt smör
3 dl florsocker
200 g Philadelphia
1½ tsk vanilla
Jordgubbskräm till dekoration
1 dl frysta jordgubbar
1½ tsk vanilla
Jordgubbskräm till dekoration
1 dl frysta jordgubbar
½-1 msk socker
½ msk potatismjöl + lite vatten
Jordgubbskrämen
Koka upp jordgubbarna med socker. Mixa eller mosa dem. Blanda potatismjöl med vatten och häll ner och koka en liten stund tills krämen tjocknat. Låt krämen svalna. Passera krämen eventuellt genom en sil eller mixa den slät.
Kladdkakorna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna blanda dom tillsammans med smöret i äggsmeten och vispa. Fyll muffinsformarna med en rågad matsked (ca halva muffinsformen). Grädda i ca 15 minuter i 160 grader. Kladdkakorna ska ha jäst upp, men de ska vara lösa i mitten. Låt svalna ca 10 minuter.
Glasyren
Vispa ihop smöret med lite av florsockret. Tillsätt sedan Philadelphia lite i taget tills allt smör är ordentligt blandat med philadelphian. Vispa sedan ner resten av Philadelphian och florsocket. Bred på glasyren på kladdkakorna och ställ kallt en stund.




