Sandwiches de miga

 
Sandwiche de miga är en typisk Argentinsk smörgås som görs av tunna formbrödskivor utan kanter. Fyllningen kan tex bestå av kokt skinka, ost, tomat och isbergssallad eller grillade paprikastrimlor, samt smör och /eller majonäs. Denna typ av smörgåsar (fast med kanter) har även kommit till Sverige för några år sedan och man kan köpa dem i de flesta matvaruaffärer idag.

Dessa smörgåsar är gjorda med kokt skinka, tomat, smör, majonäs, isbergsallad samt Palmito som på engelska heter Heart of Palm. Palmito är innesta delen i palmens stam och ses som en delikatess. Här i Sverige är den något svår att få tag på. I vissa saluhallar, tex Hötorgshallen i Stockholm kan man hitta den. Smaken är lätt syrlig då palmiton ligger i en lag. Konsistensen är mör och lite knaprig. Man kan fylla smörgåsarna med det man gillar tex majonäs, ägg, grillad paprika. Eller något annat man gillar. Smörgåsarna påminner om smörgåstårta fast i mindre format och är lite roligare att äta. 

18 skivor Orginalrost från Skogaholm
smörgåssmör
knappt 2 dl Creme Fraiche
ca 1,3 dl Majonäs
lite vitpeppar
lite vegeta eller aromatkrydda
2 mogna tomater, jättetunnt skivade
ca 150 g kokt skinka tunna skivor
1 burk Palmito (valfritt) kan ersättas med annan grönsak
isbergssallad om man vill


Skär bort kanterna på brödskivorna. Bred på ett tunnt lager smör.
Rör ihop majonäsen med Creme Fraiche, lite vitpeppar och lite Vegeta. Bred ett lager på varje brödskiva.
Lägg på 2-3 skivor skinka och palmito. Lägg ihop smörgåsarna och stapla dem på varandra.
Lägg dem i en påse och vakumförpacka genom att pressa ihop smörgåsbunten och sug ut den mesta av luften ur påsen. Smörgåsarna kanske drar ihop sig lite, vilket de ska göra. Detta gör man så att smörgåsarna pressas ihop och inte faller isär när de ska ätas. Låt smörgåsarna vila i kylskåp till nästa dag.
Vid servering kan man dela smörgåsarna i trianglar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om man vill kan man även ha isbergssallad emellan. Jag hade det på några, inte de på denna bild. 
 
 




 
Här i form av rullar istället, lite roligt som plockmat.
 

Kommentera här: