Ugnslax med potatissallad

                                  
                               
 
Lax är familjens favoritfisk här hemma. Denna gång körde vi laxen i ugnen och improviserade ihop en lätt potatissallad. Enkelt och gott. 
 
En bit lax till 4 pers
Färsk gräslök
Chili Flakes
Flingsalt
ca 50 g smör
 
potatis för 4 pers
ca 2 dl frysta ärtor
gräslök
vegeta eller salt
1,5 dl gräddfil
 
Skala och dela potatisen i stora tärningar. Koka dem i saltat vatten till de precis är klara. Häll bort vattnet och häll upp dem på en bricka, så svalnar de snabbt. 
 
Skölj och hacka gräslöken.
Skär bort skinnet på laxen och ta bort eventuella ben. Lägg laxen i en smord ugnsform. Hyvla smöret och lägg skivorna på fisken. Häll på hälften av gräslöken samt flingsalt och Chiliflakes, min nya favoritkrydda. Både färgglad och god. =)  Ställ in laxen i 150 grader varm ugn. Tillaga tills fisken är klar. Det går ganska fort. Om man vill kan man sätta på grillen på slutet för att gratinera smöret lite. 
 
Koka upp ärtorna enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och häll på kallt vatten.
Häll potatisen i en skål, tillsätt ärtorna, gräslöken, vegeta/salt samt gräddfilen. Rör om ordenligt.
Servera potatissalladen med laxen och en grönsallad till. 
 
 
 
 

Kommentera här: