Wienerpecankammar

10 st
2 paket smördeg
2 msk vetemjöl
3 msk smör
1½ dl pancakesyrap
1 dl malt råsocker eller hälften vanligt socker och andra hälften farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg till pensling
1,5 dl pecannötter, varav 0,5 dl till garnering
pancakesyrap till glasyr
Hacka pecannötterna till fyllningen.
Smält smöret och blanda i mjölet. Tillaga en stund. Tillsätt sirap och socker och rör om hela tiden tills krämen tjocknar. Mjölet ska bli tillagat. Tillsätt vaniljsockret och de hackade pecannötterna. Låt krämen svalna.
Kavla smördegsplattorna till ca 17 x 17 cm. Lägg på fyllningen i en sträng i mitten. Skär senda snitt med 1 cm emellan på vardera sidorna, höger och vänster. Pensla degen runt fyllningen med uppvispat ägg. Vik in flikarna växelvis från höger och vänster mot mitten. Grädda strax ovanför mitten i 200 grader i ca 15 minuter. Tag ut kammarna och ringla över lite pancake syrap och toppa med pecannötter. Grädda ytterligare 5 minuter så att nötterna rostas lite.
Servera med gräddvaniljglass.