Kladdkakemuffins

 

Kladdkakemuffins är en klar favorit vart man är tar med sig dem. Receptet ger 12-15 muffins eller ca dubbla mängden minikladdkakor. Dubbla gärna receptet när du ändå är igång om du gör den vanliga storleken. Kakorna går bra att frysa. Det går även bra att göra den som en vanlig kladdkaka i större form med glasyr. Visst är de snygga också! De här ovan bakade min dotter och hennes kille. 

 

Kladdkakemuffins

Smet:
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 g smält smör
 
Fyllning:
50 g smält smör
2 msk strösocker
1-2 msk kakao
1 dl vispgrädde
2 tsk vetemjöl

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna blanda dom tillsammans med smöret i äggsmeten och vispa. Fyll muffinsformarna till knappt 2/3 och grädda 15-20 minuter i 160 grader. (kortare tid om de är mindre). Kladdkakorna ska ha jäst upp, men de ska vara lösa i mitten. Låt svalna ca 10 minuter. 
 
Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen och låt koka ca 5 minuter. Skeda sedan ca 2 msk fyllning på varje muffins som nu sjunkit ihop. Låt kallna. 
 
 
 
 Kladdkakemuffins i miniformat längst bak i bilden. Till vänster Körsbärscheesecake i minibitar  och längst fram Mandelkaka med nougatglasyr(glutenfri)
 

Kommentera här: