Kyckling i stekpåse


Om man använder stekpåse i ugnen behåller man mycket smaker, köttet blir saftigt och man slipper svår disk, stänk i ugnen och en hel del matos. Här har jag gjort grillkyckling i stekpåse. Mot slutet körs kycklingen på grilleffekt för att få en fin yta. 

3-4 port.

1 färsk kyckling

Marinad:

1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soya
1 tsk röd balsamvinäger
2 tsk oystersås
2 tsk rapsolja
svartpeppar

flytande/smält smör
grillkrydda

Lägg kycklingen i en stekpåse. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll 1/3 över kycklingen och resten inuti kycklingen. Sätt ner stekpåsen i en ugnsform. Sätt ihop påsen med tillhörande dragband som medföljer stekpåsarna. Stick ner i ugnstermometer genom springan i hopsnörningen. Klipp av ett övre hörn på påsen så att ångan kan pysa ut. Ställ in i mitten av ungnen i 125 grader. Öka värmen efter ca 1 h till 200. Ta ut när temperaturen i bröstet visar 74 grader.

Ta upp kycklingen ur stekpåsen och dela den på hälften och sätt ner i ugnformen igen. Spara kycklingspadet till att göra en skysås. Häll på lite flytande/smält smör och krydda med grillkrydda jämt över kycklingen. Kör kycklingen på grillen i 275 grader ca 5-10 minuter på vardera sida.

Tillred eventuellt en skysås med kycklingspadet.

Servera med jasminris och sallad.

Kommentera här: