Marias Festtårta ca 30 bitar

Den här tårtan gjorde jag när jag fyllde 30 och senare även när Atha fyllde 40. Den gjorde succé hos gästerna båda gångerna.
Botten:
125 g smör
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl kakao
2 ägg
2½ dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
Vispa socker å smör. Blanda torra ingredienserna. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken. Varva ner mjölkblandningen och mjölblandningen lite i taget. Häll ut på en stor djup ugnsplåt . 225 grader mitten, ca 7 min.
Vit Chokladtryffelkräm:
400 g vit choklad
1 dl Bailey’s
½ dl vita från Sheridans eller annan ljus likör
4 dl vispgrädde
2 gelatinblad
2 msk smör
Dela chokladen i mindre bitar och smält den i grädden i en kastrull. Häll på Bailey’s. Lös gelatinbladen i vatten och lägg ner. Rör ner 2 msk smör. Låt krämen bli kall och vispa upp den tills den blir lagom tjock och ställa kallt tills krämen blivit helt fast och styv. Rör sedan ner så mkt av den vita likören tills krämen känns lagom bredbar.
Mörk chokladmousse:
3 paket Fresta Chokladmousse med crisp i
6 dl mjölk
Vispa iordning en stund i förväg och ställ kallt.
Övrigt:
Kakao
Santa Maria Hasselnötkrokant-strössel
Hallon eller andra färska bär
Vit choklad
Bred chokladtryffelkrämen på tårtbotten. Häll över krokantströssel. Låt eventuellt tårtan stå kallt om krämen inte är helt kall. Den ska vara väldigt fast innan den mörka chokladmoussen breds på. Sikta till sist över kakaon och garnera med bär och vita chokladdekorationer.