Dulce de Leche - Kolakräm

Den här kolakrämen är en flitigt använd ingrediens i bla sydamerika. Den används i alla möjliga kakor, mjuka som hårda som tillbehör till olika dessserter i glass, till pannkakor etc. Krämen består av mjölk och socker.



1 burk sötad kondenserad mjölk 

Ta bort etiketten på burken.
Lägg burken oöppnad i en hög kastrull.
Täck med vatten.
Koka under lock. Kontrollera att vattnet täcker burken med jämna mellanrum.

Koktiden kan varieras beroende på vilka egenskaper krämen ska ha.

2 h = en ljusbrun kolakräm som är tjock och fyllig, men rinner ut något
3 h = fastare något brunare kräm med mer präglad kolasmak, är fast i konsistensen och kan användas till tex tårtfyllning.

När burken kokat klart, häll av vattnet och låt burken svalna helt innan de öppnas. OBS! Öppna ej burken när den är varm.


                              

Kommentera här: