Dulce de Leche - Kolakräm
Den här kolakrämen är en flitigt använd ingrediens i bla sydamerika. Den används i alla möjliga kakor, mjuka som hårda som tillbehör till olika dessserter i glass, till pannkakor etc. Krämen består av mjölk och socker.
1 burk sötad kondenserad mjölk
Ta bort etiketten på burken.
Lägg burken oöppnad i en hög kastrull.
Täck med vatten.
Koka under lock. Kontrollera att vattnet täcker burken med jämna mellanrum.
Koktiden kan varieras beroende på vilka egenskaper krämen ska ha.
2 h = en ljusbrun kolakräm som är tjock och fyllig, men rinner ut något
3 h = fastare något brunare kräm med mer präglad kolasmak, är fast i konsistensen och kan användas till tex tårtfyllning.
När burken kokat klart, häll av vattnet och låt burken svalna helt innan de öppnas. OBS! Öppna ej burken när den är varm.