Pecankolakladdkaka

150 g smör
2 dl finhackade pecannötter
2 dl farinsocker
1 dl sirap, helst pancake syrup som har en väldigt god arom
en nypa flingsalt
0,25 dl strösocker
2 ägg
vaniljsocker
ca 2 dl vetemjöl
Topping:
Lite pancake syrup
Lite flingsalt
Smöra en 21 cm springform lätt i botten och på kanterna och lägg på ett bakplåtspapper som täcker botten.
Fräs nötterna i hälften av smöret på ganska hög värme, i en medelstor kastrull. Tillsätt resterande smör och fräs lite till. Tillsätt farinsocker och sirap samt flingsalt, låt puttra ca 1-2 minuter på medelvärme. Låt krämen svalna en stund.
Sätt ugnen på 175 grader. När ugnen är varm och krämen svalnat, vispa ihop den med övriga ingredienser.
Grädda mitt i ugnen tills kakan är klar på kanten, men fortfarande är kladdig i mitten, ca 15 minuter.
Kakan smakar bäst kylskåpskall dagen efter, då smakerna satt sig. Men den är även god att servera ljummen med vaniljgräddglass. Ringla sirap på kakan och strö över krossat flingsalt.








Här är kakan fortfarande lite ljummen, ställer man in den i kylen en stund blir det fastare och lite segare.
Här är några andra favoriter på temat