Rom-Russinbitar

 
Jag har i några dagar varit sååå sugen på Rom-Russin, så för några dagar sedan lade jag in russin i rom och idag blev det lite Rom-Russinbitar inspirerade av en gammal Favorit, GB:s Rom-Russinglass i våffla. Mmm... här har jag gjort en typ av blondiedeg med vanilj och farinsocker som ska påminna och våfflan och fyllningen är en Cheesecakefyllning med Rom-Russin. Bitarna blev väldigt goda direkt från frysen då de ännu mer påminner om glass, så det kan jag varmt rekommendera. Ta ut bitarna och låt dem vila ca 5 minuter. 

Kakdeg 
188 g rumsvarmt smör
1,25 dl socker
1,25 dl farinsocker strö
1 3/4 tsk vaniljsocker
3/4 tsk salt
2 ägg
1 1/3  tsk bakpulver
4,4 dl vetemjöl

Philadelphiafyllning 
300 g Philadelphia (nästa gång kör jag nog 200 g Philadelphia och 100 g Smetana, för en lite krämigare coh slätare fyllning)
2 äggulor
1 dl kondenserad sötad mjölk
1½ tsk vaniljsocker
 
1½ dl Rom-Russin (jag lägger in mina några dagar innan i Strohrom och lite socker och pyttelite vanilj)

Blanda det rumsvarma smöret med socker, farinsocker, vaniljsocker och salt.
Tillsätt ägg och rör om igen, rör sedan ner mjöl med bakpulver. Låt degen stå medan Philadelphiafyllningen görs iordning.
 
Rör Philadelphiaosten mjuk, tillsätt äggulorna en i sänder och rör försiktigt.
Rör ihop kondenserad mjölk och vaniljsocker. Tillsätt detta lite i taget till ostkrämen.

Skär till ett bakplåtspapper lite större än din form. Jag använde en form på 21x24 cm. Klipp snitt vid varje hörn, rakt in. Jag brukar lägga min form upp och ner och klippa varje hörn rakt in mot hörnet på formen. Dra ett par smörränder i botten på formen och långt ner på kanterna. Lägg ner pappret och släta ut det.
 
Ta ca hälften av kaksmeten och fördela i formen med mjölade händer. Förgrädda på varmluftsfunktionen i 200 grader högt upp i ugnen i ca 6 min. Sänk värmen till 175 grader. Jag tog ut min när degen börjat fått lite färg och var torr på ytan. Under tiden, pressa ur överflödig vätska från rom-russinen.
 
Ta ut den förgräddade kakan och häll på hälften av Philadelphiasmeten, sätt in långt ner i ugnen, grädda ca 5 min eller till ytan stelnat lite. (grädda inte för länge, det går fort, beror också på storleken på din form)
Ta ut kakan och häll på rom-russin och resterande Philadelphiasmet.
Fördela resterande kakdegen i små bitar som plattas ut med mjölade händer.  Sätt in hög upp i ugnen, grädda en stund och sänk värmen ev värmen något om kakdegen börjar ta färg. Jag tog ut min kaka när den verkade fast och kaktoppingen fått en fin färg och såg klar ut. Gissar på ca 12-15 min.