Ramennudlar med ägg och 4 grönsaker

 
Denna soppa började jag göra frekvent när jag blev sjuk senast. Blev så sugen på grönsaker och frukt, grönsaker äter vi varje dag här hemma, men frukt är jag lite sämre på att inta annat än i bakverk. En dag när jag mådde riktigt dåligt lyckades jag ändå klämma i mig 2 saftiga blodgrapefrukt. Fasen vad gott det är när de är iskalla från kylen. 
 
Denna soppan är jätteenkel att göra och jag brukar göra den med de grönsaker jag har hemma, men jag brukar säga att det minst bör vara 4 grönsaker i soppan. 
 
Jag älskar nudlar med biffsmak. Först kokar jag upp nudlarna i vatten så det täcker nudlarna ihop med kryddan. Sedan tillsätter smaksätter jag med Tigersås och lite Seasoning sauce. Därefter knöcker jag ner äggen som får koka klart i soppan. Till sist lägger jag ner grönsakerna. Kinakålen och salladslöken kan man lägga till vid servering för att behålla spänsten.
 
2 port 
1 påse biffnudlar
4 ägg
Tigersås
Seasosing Sauce (en typ av tunn soya)
Chiliflakes
 
Förslag grönsaker
  • Rivna morötter/tunna stavar
  • Strimlad snackspaprika
  • Strimlad kinakål
  • Salladslök till serveringen
 Soppan tycker jag ska ätas i djupa sopsäckar med gaffel och sked. Man varnar att äta nudlarna och sörpla soppan direkt från soppkålen. 
 
 
 

Kommentera här: