Gelato al Baileys

 
Här kommer mitt andra recept efter intensivt kalkylerande för att erhålla ett optimalt gelatorecept. Eftersom jag älskar Baileysglass var jag tvungen att göra ett tredje försök. Förra gången hade jag lite för mycket alkohol i glassen, vilket gjorde att glassen inte stelnade riktigt. Så det gällde att hitta en balans mellan alkohol, socker och fett och måste säga att jag tycker att jag lyckades bra. Hade velat ha lite mer Baileyssmak egentligen, kanske tog kolasmaken från Dulce de Lechen över lite, inte alls på ett dåligt sätt, men jag ville gärna att Baileyssmaken skulle dominera. 

Fetthalt: 11,1 %
Sockerhalt: 15,9 %
Protein: 3,4 %
 
2,5 msk Maizenamjöl
1 dl vispgrädde, laktosfri 36 %
2,5 dl mjölk, laktosfri 3 %
½ tsk vaniljpasta
70 g Dulce De Leche, Havanna
0,8 dl Baileys
 
Blanda grädde, mjölk och maizena. Koka upp under omrörning tills det blir en kräm. Låt krämen svalna helt. Vispa i Dulce de Lechen och därefter Baileys. Häll i glassmaskin och kör tills glassen är klar. Ställ glassen i frysen i några timmar. 
 
 
 
 
Min mammas goda kanelknutar som vi hade till glassen idag. =)