Fläsk&Paprikagryta

Supergod gryta som passa bra med ris, pasta eller potatismos. 


Ca 1 kg skinkstek
2 gula lökar 
2 grillade paprikor, jag använder Fontanas grillade som är supergoda
grillkrydda
2 kalvbuljongtärningar
ca 4 dl vatten eller så att det täcker köttet och lite till
chili flakes
4 stora msk Aivar (stark)
smör till stekning

oregano
2 dl Creme Fraiche
1 liten burk skivade champinjoner, utan lagen
Maizenaredning
 
Putsa skinksteken och skär i mindre grytbitar. 
Skala och hacka lökarna. 
Fräs köttbitarna i 2 omgångar i smör, krydda med grillkrydda. 
Lägg ihop allt kött i grytan igen och häll på hälften av den hackade löken och fräs på hög värme en stund. 
Häll på vatten och tillsätt buljongtärningar, chiliflakes och Aivar. Låt koka till köttet känns mjukt, ca 1-1½ h. 

Tillsätt resterande del av den hackade löken i grytan. 
Ta bort eventuella kärnor i paprikan skär den sedan i bitar och tillsätt denna, Creme Fraichen, champinjonerna samt krydda med lite oregano. Koka upp och red sedan av med maizenaredning.

Servera med valfritt tillbehör, vi åt med Jasmisris idag vilket är jättegott, passar lika bra med pasta, tex tagliatelle eller med potatismos.