Dammsugarkladdkaka

Det finns ett bakverket som jag faktiskt tycker är lika gott som hembakat och det är dammsugare från Delicato. De har en fantastiskt god arom i sina dammsugare. Här har jag tagit ett av mina recept på kladdkaka och sedan har jag penslat kakan med koncentrerad rom och därefter är kakan toppad med marsipan. Mums, denna kaka blev otroligt bra och smakar väldigt likt dammsugarna från Delicato. 
 
100 g smör
100 g Marabou mjölkchoklad eller blandad mörk och ljus choklad
1/3 dl kakao
1 krm salt
2 dl strösocker
2 ägg 
1,5 dl mjöl
 
1,5 msk StrohRom 80 % 
250 g g grön marsipan, jag gör min egen och smaksätter med lite mandelessens. 
30 g mörk choklad
1 tsk smör

Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en springform, 19 cm i diameter eller motsvarande och mjöla den därefter och ta bort överskottet av mjöl.  

Smält smöret i en mellanstor kastrull. Blanda smält smör med 100 g mjölkchoklad i bitar, rör tills allt löst sig och rör sedan ner kakao och salt.Vispa upp äggen. Blanda ner socker och ägg samt mjölet i kastrullen. 

Häll smeten i formen. Ta ut kakan när den känns torr med en sticka i kanten. Kakan ska fortfarande vara kletig i övrigt. Låt kakan svalna helt, vänd kakan upp och ner och pensla på rommen och täck kakan med plast en stund till rommen absorberats. 
 
Kavla ut marsipanen mellan plast, jag klipper upp en fryspåse och kavlar maripanen mellan plasten. Lägg marsipanen över kakan och skär bort ev överskott. 
 
Smält hackad choklad ihop med smör på låg värme över vattenbad. Häll i en spritspåse och spritsa chokladen över kakan. 
 
 
Kakan klädd, ta bort plasten och ringla på chokladen.