1 Läs mer >>
 
Min sambo lider av migrän till och från och efter att ha läst att ingefära ska ha samma effekt som den medicinen han måste ta vid sina migränanfall, så testar vi idag att dricka en varsin ingefärashot till frukosten. Receptet är framtaget på test och vi kommer att testa olika doseringar. Ingefära har många andra fördelar, då roten har en antiinflammatorisk effekt. Den stillar orolig mage och förebygger smärtor generellt. Ingefäran verkar uppiggande på mig, så jag intar shoten tidigt på dagen. Eftersmaken av shoten är frisk och härlig och nästan vanebildande. 


saft av 2 citroner
30 g finriven ingefära
½ dl vatten
1 tsk Akaciahonung

Blanda citronsaft, riven ingefära och vatten, mixa med en stavmixer noggrannt. Skumma av med en sked och tillsätt honungen, rör om och häll upp. 

Vi hällde upp en varsitt litet shotglas och drack. Ta gärna ett litet glas vatten efteråt. 


 

Ingefärashot mot m...

0 Läs mer >>
 
 
Detta var Emelies favoriträtt nummer 1 när hon var yngre. Hon skulle helst velat äta den flera gånger i veckan. 
 
 
Receptet räcker till 4 portioner.

500 g vinmarinerad kassler från ICA, detta är min absoluta favoritkassler. Köttig, saftig och mör.
1 stor lök
ca 2 dl frysta ärtor 
eventuellt någon annan grönsak, tex förvälld blomkål och broccoli
några skivor herrgårdsost
2,5 dl mellangrädde
2 dl mjölk
svartpeppar
maicenaredning efter behov
smör att steka i

Spaghetti eller annan pasta

Koka upp saltat vatten till pastan. Koka därefter pastan.

Under tiden...Skär av kanterna från kasslern. Skär kasslern i tärningar.
Hacka och stek löken i smör. Lägg åt sidan och bryn kasslern i smör. Peppra efter smak. Icas kassler behöver man inte tillaga utan bara bryna på lätt. Häll tillbaka löken och tillsätt grädden och mjölken. Låt koka upp och tillsätt några skivor ost. När allt löst sig tillsättes ärtorna. Låt såsen koka upp igen och tillsätt sedan maizenaredning efter behov eller tills såsen är lagom tjock. Såsen ska inte vara jättefast utan ganska flytande. Den tjocknar något efter en stund på tallriken.

Servera med pastan och gärna en sallad av mogna kvisttomater. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emelies favoritpas...

1 Läs mer >>
 
Undrar du vad Pasta Pizza är? Tänk dig en pizza utan brödet med lyxig pasta istället. Med en krämig sås som smakar som din favoritpizza som toppas med Oregano så har du en en helt underbar rätt som är svår att inte ta en till portion av. Rätten passar utmärkt i matlådan och den är busenkel att fixa. Jag kokar tagliatelle till min pizzasås och serverar rätten med lite pasta och massa sås. I såsen har jag mina favoritingredienser som jag brukar beställa på min vegetariska pizza. Rätten går att variera på samma sätt på pizzorna på pizzerian. 

ca 3 portioner 

en burk kronärtskockshjärtan
en liten gul lök, skuren i tunna bitar
2 vitlöksklyftor
ca 15 spanska urkärnade oliver
2 grillade paprikor, jag använder Fontanas som är jättegoda, spetspaprika går också bra
3-4 bitar soltorkade tomat i olja
3 dl grädde 
2-3 dl mjölk
svartpeppar
salt/vegeta
oregano
olivolja till stekning
maizenaredning
+ tagliatelle eller din favoritpasta

Pressa ur vattnet ur kronärtskockshjärtanen, skär dem i bitar. Stek i olivolja på medelvärme och pressa i vitlöken. Häll ner grönsakerna och resterande ingredieser, red sist av med maizenaredningen. 
 
 
 
Här är rätten pimpad med avocado. 💗 Nedan finner du recept på en annan variant med tonfisk som är minst lika god! 
 
 
 
 

Pasta Pizza