0 Läs mer >>
Hittade en mysig blogg för ett tag sedan. www.sotasaker.se. Fanns ett recept på jättegulliga minimunkar som jag blev sugen på att testa. Mina munkar blev dock inte platta, utan mer som pingisbollar.

Körde lite olika smaksättning på munkarna till kvällsfikat igår. Det blev socker/vanilj, kanel/socker, socker+dulce de leche, socker/äpplemarmelad och socker/dopp i chokladsås.

Fick låna ett ägg av grannen och skickade över ett litet smakprov sedan som tack. =D

Receptet är hämtat från sidan ovan.

100 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
1 ägg
7 dl vetemjöl

ca 1 liter rapsolja till fritering och strösocker till garnering


Smält smöret och värm tillsammans med mjölken tills blandningen är ljummen.
Smula ner jästen och lös den i blandningen. Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl och arbeta samman till en jämn, kladdig deg. Jäs under duk i cirka en halvtimme.

Dela degen i små bitar och rulla dem till runda bollar – som köttbullar i storlek ungefär. Jäs i ytterligare 20 minuter under duk.

Hetta upp rapsoljan i en stor traktörpanna (använd en termometer för att se till att den håller sig under 180 grader) och fritera bollarna i cirka en minut och vänd dem så att de får färg runt om. Låt dem rinna av på hushållspapper och rulla i strösocker.
Minimunkar från Söta ...

0 Läs mer >>


När min dotter Emelie fyllde 10 önskade hon sig en Hello Kitty-tårta. Glasyren blev den här gången marängkräm med vaniljsmak. Dekoration av wienergummi, godishallon och lakritssnören.

Hello Kitty-tårta til...

0 Läs mer >>
Tipset till den här tårtan tror jag att pappa hittade i en Medmera-tidning om jag inte minns helt fel. Gjorde 2 st istället för en till min dotters dop 1999.


Emelies doptårta

0 Läs mer >>

Den här tårtan gjorde jag till min gudsons dop för massa år sedan.

Systersonens doptårta

0 Läs mer >>

Den här tårtan gjorde jag till pappa när han fyllde 50. Har inte lärt mig att tillverka sugarpaste än, ska testa det nån dag, känns ju nästan obligatorisk att kunna.

Den här tårtan gjorde jag till pappa när han fyllde 50.

50-årstårta