Sabinas Spenatpaj

 
Syrran bjöd på en spenatpaj för ett tag sedan.  Pajen var överraskande god. Jag har aldrig tidigare använt spenat i matlagningen själv. När man bodde hemma användes spenat i olika maträtter, vilket var halvpopulärt hos mig. Hade nästan glömt bort att man kunde använda det i matlagning. Annars äter vi babyspenat i sallader vilket är gott. Tyvärr var mina barn lika lite förtjusta i spenat som jag var i deras ålder, så nästa gång får det bli en mindre variant till de vuxna. 
 
ca 160 g smör
4 dl vetemjöl
lite vatten
lite salt
 
1 keso grillad paprika
2 ägg, vispade
ca 600 g hackad spenat
1 gul lök, hackad och stekt i smör
salt
vitpeppar
 
Hacka ihop och tryck ihop degen eller kör degen i matberedare. Tryck ut i en form på ca 20x30. Pajbotten förgräddas i 175 - 200 grader och sedan tillsätter man övriga ingredienser som blandats ihop och gräddar ytterligare i 30-40 minuter ca. Fyllningen ska ha stannat och blivit lite puddingaktig.