Äppelmazarinkaka med Philadelphia

 
 
 
 
Improviserat recept av infrysta äppelbitar samt infrysta smuldegssmulor med Philadelphiafyllning och en mandelmassebotten. En riktigt saftig och äpplig kaka eller dessert. Syrran tyckte den var jättegod. =) 
 
Botten
500 g mandelmassa
3 ägg
75 g smör, smält
3/4 dl mjöl
 
 
Äppelfyllning
ca 4 halvsyrliga gröna äpplen, skivade
lite socker
lite kanel
någon msk pancakesyrup
 
  
Philadelphiafyllning
200 g Philadelphia Naturell
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
 
Smulor
150 g smör
3 msk socker
3 msk farinsocker
½ krm salt
3 dl vetemjöl
+ ca 1 msk pancakesyrup 
 
Börja med att hacka ihop smulorna. Säll in i kylen. 
 
Riv mandelmassan. Vispa i ägg, smält smör och mjöl. Häll i en bakpappersklädd glasform på 20x30 cm. Grädda i 225 grader tills botten ser lätt gyllenbrun. Sänk värmen till 175 grader.  
 
Rör Philadelphiaosten mjuk, blanda i ägg, socker och vaniljsocker och rör om försiktigt, ställ åt sidan. 
 
Ta ut kakan och strö över äppelskivorna som sockrats tillsammans med lite kanel. Häll på Philadelhiafyllningen. Strö över smulorna och ringla över sirapen och ställ in i ugnen. Grädda till smulorna fått fin färg. Låt svalna och servera kakan som den är ljummen. Jag tycker inte att vaniljsås behövs till denna kaka.