Fudgig Kanelbullekaka


Idag var en sån där dag när det bisarra kanelbullesuget slog till rejält, så jag var tvungen att slänga ihop en snabb kladdkaka på lunchen. Blev ganska nöjd, men kanske ökar fettet något nästa gång och eventuellt kanske jag har lite farinsocker i smeten också, då smeten kanske hade en något mjäkig smak. Mamma höll inte med utan tyckte att kakan var perfekt som den var och hon undrade om det var mandelmassa i kakan eftersom det var lite småseg.  Kanelrippeln blev supergod och så enkel att göra med lite dulce de leche och kanel som rörs ihop med en nypa krossat flingsalt. 


2 ägg
2,75 dl socker
100 g smält smör
2,75 dl vetemjöl
ca 2 krm grovmald kardemumma, jag kör min i en pepparkvarn
en nypa salt
 
Rippel: 
80 g Dulce de Leche
3 tsk kanel
2 nypor krossat flingsalt

+ Pärlsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form ca 20 cm i diameter. 
Vispa ihop äggen och sockret för hand. Tillsätt övriga ingrediserna. 
Ringla ner rippeln och strö på pärlsocker. 
Grädda mitt i ugnen tills kakan känns klar med sticka ca 2 cm från kanten. Ca 25 min, tiden beror på höjden på smeten i formen. 
 
 
 
 
 
 
Gjorde några blommor också i folieformar. Min form var 18 cm i diameter, men receptet bör bli bra till en form på 20-21 cm.
 
 
 


Den här kanelbullekakan blev rätt snygg om jag får säga det själv. Gillar man en kladdigare och segare kladdkaka så kan jag rekommendera denna kanelbullekladdkaka istället.