Grillade fyllda paprikor med couscous

Provade göra en annan variant än förra gången av fyllda paprikor. Förra gången körde jag ris och lök i fyllningen och tomat utanför, denna gång gjorde jag tvärtom och hade couscous med lök vid sidan om och tomaten i paprikan. Det blev jättegott. Hela familjen tyckte samma. Minns inte exakt hur jag gjorde, skriver ner det jag minns. Tyvärr inget foto. 
 
4 stora röda paprikor
ca 500 g blandfärs
1 tsk mörk soya
1-2 msk rött vin
lite chilipowder
lite svartpeppar
lite salt
lite oregano
1 msk potatismjöl
 
ca 1,5 dl krossade tomater
5-7 basilikiablad, hackade
½ tsk socker
lite salt
svartpeppar
olivolja
 
Skölj och rensa paprikorna. Skär av överdelen. Häll olivolja i en ugnsform och ställ ner paprikorna. 
Värm en panna och häll på olivolja. Häll ner köttfärsen. Rör inte sönder färsen. Häll på soya, vin, kryddor och potatismjöl, fräs en kort stund på hög värme, färsen ska inte bli genomstekt och den ska fortfarande vara lite klumpig. 
 
Lägg färsen i paprikorna. Rör ihop tomatkrosset med basilika, socker och salt. Lägg ovanpå färsen. Ringla över lite olivolja och toppa med lite svartpeppar. 
 
Kör i ca 175 grader varm ugn ungefär 1 h, så att paprikorna blir mjuka. 
 
Couscous
1 liten färsklök, hackad
1,5 msk smör
4,5 dl vatten
2 msk gojibär
1 grönsaksbuljongtärning
pyttelite Curry
4 dl couscous
 
Fräs löken i smöret en liten stund. Tillsätt vatten, bären, buljongen och jättelite Curry. Koka upp och häll sedan ner couccouset. Låt svälla och rör om.