Mandelbrownies

 
Jag har editerat ett tidigare recept på glutenfria fudgebrownies och provade en ny glasyr också. Dessa blev väldigt bra. Saftiga och lagom sega, som en blandning mellan kladdkaka och brownie och glasyren är jättelen och smälter i munnen. 
 
Brownie 
ca 200 g mandelmjöl (5 dl)
1 dl potatismjöl
3 stora ägg
3,75 dl strösocker
175 g smält smör
1 krm salt
1 dl kakao
1 dl florsocker
1½ tsk bakpulver
 
Choklad Ganaché 
80 g mörk blockchoklad
90 g ljus blockchoklad
1,2 dl vispgrädde 
 
ev rostade valnötter eller pecannötter till garnering
 
Vispa äggen med strösockret pösigt ganksa länge. Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner i äggsmeten tillsammans med svalnade smöret. Grädda i en bakpappersklädd form på 20x30 cm i mitten av ugnen i 175 grader. Sänk värmen till 150 efter 5 minuter. Grädda i ca 30 minuter.  
 
Värm grädden och hackad choklad i en kastrull. Häll chokladganachén över brownien och låt svalna. Förvara i kylskåp över nattten. Garnera med rostade valnötter lite innan servering. Kakan tas fram ur kylen och tempereras någon timme innan servering. 
 
 
 
Här som minicupcakes och toppade med rostade saltade hasselnötter. Smarrigt! 
 
 
 
Ett litet fat med kakor... =) 
Exotisk Morotskaka (t.v.), Butterscotchcupcakes (mitten), Lakritscupcakes (t.h.) och  Mandelbrownies med rostade salta hasselnötter (fram t.h) och Kanelbullekaka i långform (fram t.v).