Fried Rice med kryddig kyckling
![](https://cdn3.cdnme.se/2742316/8-3/1000026322_67a51879ddf2b322da9fd814.jpg)
Enkelt att fixa med få råvaror och det blir så gott!
2port
- 6-8 kycklinginnerfiléer
- Koreansk bbq-krydda
- Smör till stekning
- 2 portioner kokt jasminris
- 1,5 dl fryst grönsaksmix med ärtor, majs och paprika
- 1 msk matolja
- 2 ägg
- 1 tsk seasoning sause
- Några droppar sesamolja
- Lite chili flakes
Koka ris med lite salt, låt svalna.
Stek kycklingen i en stek eller wokpanna med kryddan och lägg åt sidan.
Torka av wokpannan och häll ner oljan och riset. Rör om och stek på högsta värmen under omrörning tills riset fått lite yta. Häll på de tinade grönsakerna och skaka om då och då under fortsatt stekning. Vispa upp äggen lätt och tillsätt seasoning saucen, sesamolja och chili flakes. Rör ner blandningen i riset, Rör och stek några minuter till under omrörning. Lägg ner kycklingfiléerna och låt dem värmas upp något innan servering.
![](https://cdn2.cdnme.se/2742316/8-3/1000026323_67a5187d9606ee34ad463d11.jpg)
Kryddan jag använde till kycklingen. Den är sötsaltig och stark. Bryter av så gott mot det Milda riset. Mums!