Kladdkaka med DumleWhiskeyfrostning
Kladdkakan
100 g smör
50 g mörk blockchoklad
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 krm vaniljpulver
0,5 dl kakao
1 krm salt
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret på låg värme, tillsätt blockchokladen och rör tills den löst sig.
Ta bort från värmen och tillsätt sedan sockersorterna samt kakaon och saltet.
Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Tillsätt till sist mjölet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den är klar på kanterna, men är kladdig i mitten.
Dumlewhiskeyfrostning
ca 18 dumlekolor
1½ dl vispgrädde
1½ tsk kakao
1 krm vaniljsocker
en liten nypa krossat flingsalt
ca 2 tsk whiskey
Hacka dumlen, lägg i en kastrull med grädde. Värm på svag värme tills allt löst sig.
Låt krämen svalna och rör sedan ner resterande ingredienser.
När krämen svalnat helt, rör om tills den fått en lagom spritsbar konsistens.
Krämen och kakan ordnas med fördel en dag innan, då smakerna sätter sig bättre.
Krämen förvaras i kylskåp och kladdkakan i rumstemperatur.
Spritsa ut krämen på kakan innan servering.
Dekorera med tex färska hallon.